Laatste nieuws


Zonder de KNBB verder

De SDWCB, heeft de relatie met de KNBB helaas moeten verbreken, de KNBB heeft de organisatie van de Nederlandse Kampioenschappen Rolstoelbiljarten naar zich toegetrokken. Dit kunnen wij begrijpen door de gebeurtenissen van de afgelopen 10 maanden. Echter de indelingen van de voorronden daar kunnen wij ons niet in vinden. Voor ons is het onmogelijk om Rolstoelbiljarters afstanden van meer dan 3 uur reizen op een zaterdag naar de locatie van de voorronden en ook weer ruim 3 uur terug te laten reizen. Of een Rolstoelbiljarter met de Vallys te laten reizen van Breda naar Kerkrade dit is een rit van ongeveer 200 km heen en ook 200km terug, dit is in een keer twee derde van zijn totaal te gebruiken 600km op jaarbasis tegen gereduceerd tarief. Tevens weet men niet hoelang men in de taxi zit dat zou een rit kunnen zijn van ongeveer 4 a 5 uur heen en dan moet men ook nog terug, en ook nog even of 2 of 4 partijen spelen. Dit is iets wat in onze ogen onmenselijk is.

 

Dus KNBB Bedankt

We hopen dat er genoeg biljarters overblijven om de door de KNBB te organiseren wedstrijden voor het rolstoelbiljarten door te laten gaan.

Tevens hopen wij dat wij een reactie krijgen op onze mail.

Er zal komende week 25 tot en met 29 september een tweede mail gestuurd worden, en ook hierop hopen wij een reactie te krijgen.


Nieuw Bestuur SDWCB

Sinds 13 maart zijn er 2 nieuwe gezichten te bewonderen in het bestuur van de Stichting Dutch WheelChair Billiards.

Dat zijn de heren Rinus Heijink en Herman Vink.

Henk Ras is voorzitter geworden en Jan Versprille blijft de penningmeester en wedstrijdleider en waarnemend secretaris, Herman Vink en Rinus Heijink zijn beide bestuurslid.

 

Dit was nodig omdat de heren Rudy Rousseau en Jean Mailleur hebben aangegeven te stoppen na het Nederlands Kampioenschap Driebanden klein in Terneuzen.


Master van het Rolstoelbiljarten

Komend voorjaar wordt er gespeeld voor het Kampioenschap Masters of Rolstoelbiljarten Nederland.

Hier gaan zes rolstoelbiljarters in drie dagen tijd tegen elkaar biljarten in drie spelsoorten, Libre/Kader, Bandstoten en Driebanden klein. dit is in totaal 15 partijen per speler, dit gaat dus een zwaar weekend worden voor deze zes spelers. Ze zullen tegen elke tegenstander dus 3 partijen spelen.

We gaan starten op vrijdag om 10.00 uur, op de vrijdag en zaterdag zullen de spelers elk zes partijen spelen en op zondag de overgebleven 3 partijen.

Uit deze Masters zal een waardig Kampioen naar boven komen.

 

Deze zes spelers zullen door het bestuur van SDWCB gekozen worden, uit de rolstoelbiljarters die zich hier voor opgeven.

 

Opgeven kan via het volgende mail adres info@dwcb.nl

 

Het inschrijfgeld voor deze masters is € 15.00 euro, maar dit dient pas betaald te worden na het bekend maken van de zes deelnemers. daar we niet de mensen laten willen betalen, die wel mee willen doen, maar die niet ingeloot worden.